Beste deelnemer van de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid, 

Geweldig dat u meedoet aan de landelijke Voorleesactie op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid. Nederland laat op deze dag met duizenden duurzame activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen denken hier graag over mee. Daarom organiseren wij voor de tiende keer de Voorleesactie. Een jubileumeditie!

Het voorleesboek De kracht van nieuwe energie is geschreven door talentvolle pabo-studenten, onder redactie van André de Hamer en Peter Heres van Duurzame PABO. De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door kinderen van basisscholen. De verhalenbundel is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Het boek en tips voor de Voorleesactie vindt u op deze website.
Ook vindt u voorbeeldvragen voor het gesprek met de kinderen over het verhaal en het thema duurzame energie. In het boek en op de website staan ook tips voor extra lesactiviteiten in de klas.

Stuur ons een foto van de Voorleesactie! Deel op social media.
Het boek ontvangt u kosteloos. De actievoorwaarde is dat u in ruil daarvoor een foto via social media stuurt. Verspreid een foto en de ideeën van de kinderen via Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #dvdd18. Of post de foto op www.facebook.com/deDagvandeduurzaamheid. Heeft u geen Twitter, Instagram of Facebook? Verstuur dan een foto naar scholen@dagvandeduurzaamheid.nl (o.v.v. de naam van de school en plaats).

Heeft u nog vragen? Mail naar scholen@dagvandeduurzaamheid.nl

Wij wensen u veel voorleesplezier en zien uw foto graag tegemoet!

Het team van de Voorleesactie

Initiatiefnemers
De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2018 is een initiatief van:

en is mede mogelijk gemaakt door KPMG en: