Hoe ziet de Voorleesactie er uit?
Je leest een verhaal voor uit de verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe energie’.  Hierna ga je met de kinderen in gesprek. De activiteit, het voorlezen en het gesprek,  duurt samen plm. 45 minuten.

1.    Start 
Leg uit waarom je er bent: Aanleiding is de Dag van de Duurzaamheid. Nederland laat vandaag met honderden duurzame activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.

Leg uit wat jullie vandaag gaan doen:

  • Voorlezen van een verhaal.
  • Met elkaar praten over het verhaal
  • Ideeën verzamelen over hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan.

2.    Voorlezen uit De kracht van nieuwe energie 
Lees een verhaal voor uit het boek.

3. Ga na het voorlezen met de kinderen in gesprek 
Vul het gesprek in op de manier die bij je past of vanuit de eigen expertise. Het centrale thema in het boek is duurzame energie. Er zijn ook voorbeeldvragen die je kunt gebruiken om het gesprek te starten.

4.  Ideeën verzamelen 
Hoe kunnen we samen beter met de aarde omgaan? Welke wijze woorden werden er gezegd door de kinderen? Waar is over gesproken? Schrijf de ideeën van de kinderen op.

5. Verspreid foto’s en uitspraken via Twitter (of e-mail). 
Maak een foto van de Voorleesactie. Verspreid de foto en ideeën van de kinderen via Twitter, Facebook of Instagram (met de hashtag #dvdd18) geen Twitter? Verstuur dan aan scholen@dagvandeduurzaamheid.nl (o.v.v. naam school, woonplaats en groep).

6. Na de Dag van de Duurzaamheid 
Het boek is bedoeld voor de school. Wil je het boek na het voorlezen geven aan de school? Op deze manier kan er nog veel vaker uit worden (voor-) gelezen!Wil je verder werken aan duurzaamheid op uw school?

7. Neem contact op met Duurzame PABO, info@duurzamepabo.nl