Een duurzame samenleving vraagt om duurzaam onderwijs. Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland. Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs? De coöperatie ‘Leren voor Morgen’ zet deze docenten graag in het zonnetje en start ‘Duurzame Docent.

Ben of ken jij een duurzame docent? Deel je verhaal!
Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Is jouw collega een samenwerking aangegaan met een bedrijf om samen met leerlingen na te denken over duurzame oplossingen? Doet jouw leerkracht jaarlijks mee aan Warme Truiendag of Dag van de Duurzaamheid? Werkt jouw schooldirecteur samen met scholen in ontwikkelingslanden?

Ben jij zo’n duurzame docent? Of is jouw leerkracht of collega de duurzame kracht op school? Deel je verhaal en inspireer andere docenten om met duurzaam onderwijs aan de slag te gaan! Hier kun je jouw verhaal of dat van een collega of jouw docent vertellen. Alle docenten van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en hoger onderwijs worden uitgenodigd hun verhaal te delen.

Deelname aan Duurzame Docent 2018
Alle verhalen van docenten worden gedeeld op de website en docenten krijgen een oorkonde en koffiebeker. Elke 10e aanmelder in het basisonderwijs ontvangt het boek ’32 lessen voor de toekomst’. VO-docenten ontvangen het boek ‘De man die bomen plantte’. Met het delen van de verhalen van alle duurzame docenten willen we Nederland inspireren het onderwijs verder te verduurzamen.

Deelnemers dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’. De jury kiest de Duurzame Docent 2018, één docent in het basisonderwijs en één docent in het voortgezet onderwijs. Docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs. De prijsuitreiking is op 10 oktober 2018, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

Deel ook jouw verhaal en inspireer andere docenten!